Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@11:05:47 GMT

کاهش کیفیت قطعات تولیدی خودروهای کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۹۸۳۷۲

مجری پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران با اشاره به کاهش کیفیت قطعات خودرویی و لوازم یدکی در چند سال گذشته، خواستار اجازه یافتن اتحادیه ها و انجمن های تولیدی برای برخورد با هرگونه قطعه بی کیفیت شد.

«حسن بشارت نیا» روز سه شنبه در جریان برگزاری پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران در محل برج میلاد تهران در گفت وگو با ایرنا افزود: اکنون 70 درصد قطعات مورد نیاز خودروهای سواری داخل کشور بویژه دو خودروساز بزرگ در داخل تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول، مشکلی که در این زمینه وجود دارد، با توجه به ارزان بودن قطعات خارجی بویژه کالاهای چینی در بازار، تولیدکنندگان داخلی یارای رقابت با آنها را ندارند، بویژه اینکه از شیوه هایی همچون دامپینگ نیز برای زمینگیر کردن تولیدکنندگان داخلی استفاده می کنند.

وی با اشاره به وجود نزدیک به 15 میلیون دستگاه خودروی سواری در حال حرکت در کشور، خاطرنشان کرد: بطور نمونه توانایی تامین همه نیاز داخلی به لنت ترمز و حتی صادرات آن در داخل وجود دارد، با این وجود شاهد هستیم که همچنان درب واردات این محصول باز است. بشارت نیا ادامه داد: مطابق قانون، کالاهایی که در داخل کشور توانایی تولیدشان به صورت استاندارد وجود دارد، نباید وارد شوند، اما تقریبا هیچ گاه این رویه درخصوص محصول لنت ترمز متوقف نشده و واردات وجود داشته است.

وی با اشاره به وجود 2 لنت ساز در کشور در اوایل دهه 60، خاطرنشان کرد: امروز شاهد فعالیت تعداد بسیار زیادی لنت ساز قدرتمند در کشور هستیم، با این وجود واردکنندگان این قطعه با لابی گری و با عناوین غلطی که روی کالاهای خود می گذارند، حتی به صورت مونتاژ نشده و به نام کالای نیمه ساخته، لنت را وارد کرده و کالایشان را از گمرکات ترخیص می کنند.

مجری پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران تصریح کرد: تولید داخلی لوزام یدکی خودروهای کم تیراژ نظیر سواری، ماشین آلات سنگین و خودروهای کار مقرون به صرف نیست، اما در عین حال اگر لوازم یدکی به انواع کامیون، تریلر و کشنده نرسد این خودروها بلا استفاده می مانند.

وی گفت: با این حال شاهدیم، توجه لازم به واردات این خودروها وجود دارد، اما به واردات قطعاتشان خیر؛ در اینجاست که مجبور می شویم قطعات را با چند برابر قیمت و تحت عنوان کالاهای سفارشی (و نه تجاری) از طریق پست وارد کنیم. این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه همواره افزایش قیمت ارز و تحریم ها به رونق تولید قطعه سازی کشور کمک کرده، تصریح کرد: تولید داخلی در این عرصه درونزاست، زیرا مواد اولیه مورد نیاز آنها در داخل وجود دارد.

وی تاکید کرد: بی کیفیتی که در برخی قطعات خودرویی شاهدیم، مربوط به کالاهای وارداتی است که بی نام و نشان و به صورت فله ای، بدون کارتن و بسته بندی وارد می شوند و پس از آن با انجام یک بسته بندی بر روی آنها به نام قطعه ایرانی فروخته می شوند که بی کیفیت هستند.

بشارت نیا تصریح کرد: در صورتی که از اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی یا انجمن های تولیدکنندگان لوازم یدکی حمایت حقوقی شود، می توانیم با کالاها، لوازم و قطعاتی که نام و نشان مشخصی ندارند برخورد کنیم.

وی گفت: تولیدکنندگان باید از کارگاه یا کارخانه برخوردار باشند، اما در برخی موارد مشاهده شده افرادی با اخذ موافقت اصولی یک کارخانه، در عمل به جعبه سازی روی می آورند و اجناس وارداتی خود را با بسته بندی در جعبه ها به فروش می رسانند. عضو شورای عالی برگزاری نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تاکید کرد: برخورد با چنین افراد و گروه هایی که حتی فروشندگان لوازم یدکی نیز دل خوشی از آنها ندارند از سوی اتحادیه فروشندگان در شرایط کنونی میسر نیست، زیرا از اختیار لازم برخوردار نیستند.

وی تصریح کرد: در چند سال گذشته کیفیت بسیاری قطعات خودرویی و لوازم یدکی موجود در بازار ایران در یک مسیر سراشیبی قرار گرفته و هر روز در حال تنزل است. این مقام مسئول بطور نمونه با اشاره به لوازم جلوبندی خودروها، گفت: در حالی که انتظار می رود این لوازم دستکم چند سال کارایی داشته باشند، اما در عمل عمر بسیاری از این قطعات به یک سال هم نمی رسد و تعمیرکاران که نمی توانند جنس بی کیفیت آنها را ثابت کنند، خرابی خیابان ها و جاده ها را به عنوان عامل اصلی خراب شدن قطعات معرفی می کنند.

وی در خاتمه بار دیگر خواستار آن شد تا فرصت برخورد با کالاها و قطعات بی کیفیت خودروها به اتحادیه ها و انجمن های تولیدی داده شود. شنبه (دهم تیرماه) پنجمین نمایشگاه تخصصی قطعات خودرو (سبک و سنگین) و ماشین آلات تهران با حضور شرکت هایی از چین و فرانسه در فضایی به وسعت 2000 مترمربع در محل نمایشگاه های برج میلاد گشایش یافت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۸۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه بیمه ماشین به طور سالانه افزایش پیدا می‌کند. اگر به تازگی ماشین خریده‌اید یا می‌خواهید بیمه ماشین‌تان را تمدید کنید، بهتر است با آخرین قیمت بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ آشنا شوید. - اخبار بازار -

در این مقاله درباره  هزینه بیمه شخص ثالث ماشین  در سال 1403 صحبت می‌کنیم و روش خرید اقساطی بیمه شخص ثالث را توضیح می‌دهیم. شما می‌توانید برای خرید بیمه ماشین از پلت‌فرم‌های خرید آنلاین بیمه استفاده کنید و هزینه آن را به صورت قسطی پرداخت کنید.

محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث ماشین

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین به عواملی مثل حق بیمه پایه، کاربری خودرو، جریمه دیرکرد، پوشش مالی بیمه، تخفیف‌های عدم خسارت خودرو و تاثیر مدت اعتبار بیمه شخص ثالث بستگی دارد. در ادامه، هر کدام از این عوامل را توضیح می‌دهیم.

حق بیمه پایه در سال 1403

حق بیمه پایه به نرخ دیه انسان کامل در در ماه حرام، تعداد سیلندر ماشین و ظرفیت بار بستگی دارد. ماه‌های حرام ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب هستند و نرخ دیه هم در این ماه‌ها برابر با 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است. اگر در ماه‌های غیر حرام تصادف کنید و شخصی آسیب ببیند، برای دیه شخص ثالث باید 1 میلیارد و 200 میلیون تومان پرداخت کنید. در صورتی‌که در ماه‌های حرام تصادف کنید و شخص ثالث فوت کند، نرخ دیه به میزان یک سوم افزایش پیدا می‌کند.

 

نوع کاربری خودرو

کاربری خودرو میزان ریسک آن را برای شرکت بیمه نشان می‌دهد. مثلا اگر ماشین شما تاکسی درون شهری است، حق بیمه ماشین شما 10 درصد افزایش پیدا می‌کند. درصد افزایش حق بیمه شخص ثالث برای ماشین‌های مختلف به شرح زیر است.

کاربری خودرو

درصد افزایش حق بیمه

ماشین سواری با کاربری آژانس و تاکسی درون‌شهری

10

تاکسی و مسافرکش برون‌شهری

20

ماشین‌های مخصوص حمل مواد سوختنی مایع و گاز

25

ماشین‌های مخصوص حمل مواد منفجره و خطرناک

50

ماشین‌های تعلیم و آزمون رانندگی

15

ماشین‌های مسابقه‌های رانندگی

50

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

برای اینکه جریمه دیرکرد را حساب کنید باید حق بیمه پایه شخص ثالث را بدون تخفیف بر 365 روز سال تقسیم کنید. بنابراین، اگر ماشین شما 4 سیلندر باشد، جریمه دیرکرد 11312 تومان است.

میزان پوشش مالی

هر سال شرکت بیمه مرکزی کمترین و بیشترین پوشش مالی را اعلام می‌کند. حداقل پوشش مالی در سال 1403 برابر با 40 میلیون تومان و حداکثر مقدار آن 800 میلیون تومان است. شما می‌توانید پوشش مالی مناسب را از شرکت‌های بیمه‌گذار تهیه کنید.

تخفیف عدم خسارت خودرو

اگر بیمه شخص ثالث ماشین را تهیه کنید و ماشین شما دچار خسارت نشود، می‌توانید از تخفیف عدم خسارت خودرو استفاده کنید. در این حالت، شرکت بیمه برای تمدید بیمه شخص ثالث به شما تخفیف می‌دهد. درصد تخفیف در سال اول 5 درصد است و اگر هفت سال بدون خسارت از ماشین استفاده کنید، می‌توانید 35 درصد تخفیف بگیرید.

مدت اعتبار بیمه شخص ثالث

هنگام خرید بیمه شخص ثالث ماشین، باید مدت زمان اعتبار آن را مشخص کنید. معمولا بیمه‌نامه به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت صادر می‌شوند. بیشتر مشتری‌های بیمه ماشین ترجیح می‌دهند، بیمه شخص ثالث یک ساله بخرند. در این حالت، هزینه بیمه ارزان‌تر است. بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت برای خودروهای اجاره‌ای مناسب است. اگر ماشین شما اجاره‌ای است یا می‌خواهید آن را بفروشید، بهتر است بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت تهیه کنید.

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروهای سواری

با توجه به عوامل ذکر شده، حق بیمه پایه ماشین برای خودروهای مختلف با توجه به تعداد سیلندر آن‌ها به شرح زیر است.

تعداد سیلندرهای ماشین

حق بیمه به تومان

کمتر از 4 سیلندر

4129000

پیکان، پراید و سمند

4889900

سایر 4 سیلندرها

5747800

بیشتر از 4 سیلندر

6433000

 

نکته مهم این است که اگر ماشین شما آژانس یا تاکسی درون‌شهری باشد، 10 درصد بیشتر از این مبلغ‌ها باید پرداخت کنید. خودروهای سواری با کاربری مسافرکش برون‌شهری هم باید 20 درصد بیشتر از حق بیمه خودروهای سواری پول بدهند.

هزینه بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروی بارکش

حق بیمه خودروهای بارکش با توجه به ظرفیت بارگیری و نوع بار محاسبه می‌شود. اگر از ماشین برای حمل مواد منفجره استفاده می‌کنید، باید 50 درصد بیشتر پرداخت کنید. کسانی هم که با استفاده از وسیله نقلیه خودشان مواد سوختنی مایع و گاز حمل می‌کنند، باید 25 درصد حق بیمه بیشتری پرداخت کنند. جدول زیر حق بیمه خودروهای بارکش را نشان می‌دهد.

نوع ماشین

حق بیمه به تومان

بارکش با ظرفیت بارگیری تا 1 تن

5590000

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 1 تا 3 تن

6091300

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 3 تا 5 تن

7710100

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 5 تا 10 تن

9878500

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 10 تا 20 تن

11495500

بارکش با ظرفیت بارگیری بیش از 20 تن

12182500

 

هزینه بیمه شخص ثالث برای خودروهای عمومی

خودروهای عمومی شامل ون، مینی‌بوس و اتوبوس باید طبق جدول زیر حق بیمه را حساب کنند.

نوع وسیله نقلیه

حق بیمه به تومان

ماشین با ظرفیت 7 نفر با احتساب راننده

11840800

وسیله نقلیه با ظرفیت 9 نفر با احتساب راننده

12182500

ون با ظرفیت 10 نفر، به‌علاوه راننده

12318200

مینی‌بوس 16 نفره به‌علاوه راننده

15145400

مینی‌بوس 21 نفره با احتساب راننده

15732200

اتوبوس 27 نفره، به‌علاوه راننده

23197200

اتوبوس 40 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

29186300

اتوبوس 44 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

30974200

 

شرایط خرید قسطی بیمه شخص ثالث

برای خرید بیمه قسطی شخص ثالث  باید در سامانه‌های خرید آنلاین بیمه ثبت‌نام کرده و اطلاعات خودرو را وارد کنید. بعد از تکمیل اطلاعاتی مثل پلاک ماشین و سال ساخت خودرو، می‌توانید انواع بیمه‌نامه‌های مختلف را بررسی کنید و یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در این مرحله، با انتخاب گزینه پرداخت قسطی فقط 30 درصد حق بیمه را پرداخت می‌کنید و بقیه مبلغ حق بیمه را در چک‌های 2 و 4 ماهه به حساب شرکت واسطه واریز می‌کنید. نکته مهم این است که هزینه بیمه شخص ثالث ماشین در حالت قسطی و نقدی یکسان است و لازم نیست پول بیشتری پرداخت کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

دیگر خبرها

  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • تشکیل ۲۵ پرونده تخلف برای فروشگاه های لوازم یدکی خودرو در خوزستان+فیلم
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • جریمه ۲ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریالی قاچاقچی لوازم یدکی خودرو!
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • دزد قطعات پل های آهنی کهریزک دستگیر شد
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی